Reisadvies Griekenland verder versoepeld: Kreta op geel

23 juni 2021 Bas Wanrooij

Reisadvies Griekenland verder versoepeld: Kreta op geelOns ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Griekenland verder versoepeld. Heel Griekenland staat vanaf 24 juni op ‘geel’, alleen hoofdstad Athene op het vasteland blijft nog ‘oranje’. Dus je kunt weer op vakantie naar o.a. Kreta, Skiathos, Chalkidiki, Thessaloniki, Parga en de Peloponnesos. Kreta is al jaren de populairste Griekse vakantiebestemming voor Nederlanders. De luchthavens van Chania en Heraklion worden rechtstreeks aangevlogen vanaf meerdere vliegvelden in Nederland.

We kunnen weer naar Kreta op vakantie

Voor veel Nederlanders zal het een verademing zijn dat hun hun favoriete bestemming Kreta, op ‘geel’ is komen te staan. Reisorganisaties zullen de komende dagen hard nodig hebben om deze en ook andere bestemmingen op te starten. Nu kunnen we dus weer naar alle Griekse eilanden op vakantie deze zomer en grote delen van het vasteland.

Bestemmingen op Kreta als Chersonissos, Rethymnon en Koutouloufari zullen weer Nederlandse toeristen ontvangen deze zomer. De Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en ook de Ionische eilanden waren al ‘geel’ gekleurd.

Nu ook negatieve sneltest geaccepteerd in Griekenland

Om naar Griekenland af te reizen deze zomer dien je twee weken voor vertrek je tweede vaccinatie te hebben gehad of aantoonbaar antistoffen te hebben opgebouwd voor Covid-19. Anders dien je een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland te kunnen tonen of een negatieve sneltest van maximaal 48 uur voor binnenkomst. De leeftijd voor deze testen is door de Griekse overheid versoepeld van 5 naar 12 jaar oud. Kinderen tot 12 jaar hoeven dus niet te worden getest voor een vakantie naar Griekenland.