5 gezellige vakantiebestemmingen op Kreta

5 januari 2018 Bas Wanrooij

Koutouloufari is de leukste bestemming op KretaKreta is de nummer één vakantiebestemming in Griekenland onder Nederlanders. Wij Nederlanders (en ook Belgen) verblijven graag in een dorpje met een gezellige boulevard of wandelpromenade. En dus met leuke restaurants, bars en winkeltjes. ’s Avonds even een lekker wandelingetje maken, relaxen op een terrasje aan zee en met een ijsje in de hand langs de souvenirswinkels. Op Kreta zijn heel veel sfeervolle badplaatsen te vinden. Wij hebben 5 gezellige vakantiebestemmingen op Kreta handig voor je op een rij gezet.

1. Rethymon

Deze stad in het noorden van Kreta bruist het hele jaar door. Een echte studentenstad met legio mogelijkheden voor toeristen. Het centrum van Rethymnon is altijd gezellig met talloze terrasjes en winkeltjes. Bovendien valt er genoeg te bezichtigen in de stad en is het lange zandstrand een ware trekpleister. Wandelen over de boulevard van en naar de Venetiaanse haven is een tip.

2. Chania

Chania ligt in het noordoosten van Kreta en heeft een authentiek en sfeervol centrum. Op de terrasjes langs de Venetiaanse haven van Chania is het een komen en gaan van toeristen, maar vergeet ook zeker de smalle straatjes hierachter niet. Hier vind je talloze kleine horecagelegenheden en winkeltjes. Een wandeling over de boulevard richting de vuurtoren is een tip. De mooiste stranden bij Chania zijn Seitan Limania beach en Balos beach.

3. Koutouloufari

Koutouloufari is een gezellige vakantiebestemming centraal in het noorden van Kreta. ’s Avonds verandert de hoofdstraat van Koutouloufari in een wandelpromenade met veel tavernes, restaurants en winkeltjes. Met een beetje geluk heb je vanaf het terras tegen de bergen een prachtig uitzicht op de Griekse zee. Het is een tip om lekker door te wandelen naar de dorpen Piskopiano en Oud Chersonissos. Door de centrale ligging kun je een groot gedeelte van Kreta met een huurauto van hieruit gaan ontdekken tijdens je vakantie.

5 gezellige vakantiebestemmingen op Kreta4. Plakias

Deze nog traditionele kustplaats vind je in het zuiden van Kreta. Langs de zee en het strand loopt de wandelpromenade met terrasjes van tavernes, restaurants en bars. Accommodaties zijn hier kleinschalig en meestal van Grieks familiebezit. Het strand van Plakias is mooi, maar in de omgeving zijn Ammoudi, Micro Ammoudi en Schinaria beach aanraders voor een dagje zon, zee en strand. Bij Plakias kun je in de bergen tevens mooie natuurwandelingen maken.

5. Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een kustplaats in het noorden van Kreta. Rondom het meer zonder bodem is de sfeer ongedwongen in Agios Nikolaos op de terrasjes van bars en restaurants. In de hoofdstraat en bij de haven kun je shoppen en net buiten het centrum liggen de stranden. Een excursie kun je maken naar het naburige eiland Spinalonga.

Bekijk ook het totaaloverzicht van vakantie aanbiedingen naar Kreta met dagelijkse updates. Zelf een vliegticket boeken naar de luchthaven van Chania of Heraklion kan natuurlijk ook.