7 mooiste stranden van Zakynthos

10 maart 2015 Bas

Het Ionische eiland Zakynthos heeft schitterende stranden. Beroemd is natuurlijk “shipwreck beach” en één van de foto’s op ansichtkaarten, waar men Griekenland mee promoot. Er zijn meer stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie op het Griekse eiland. Onze top zeven van mooiste stranden van Zakynthos heeft niet alleen zandstranden, maar ook kiezelstranden en baaien waar een duik nemen vanaf de rotsen zeer verleidelijk is.

Shipwreck beach mooiste stranden Zakynthos1. Shipwreck beach – het is cliché maar het beroemde strand met het scheepswrak op Zakynthos (Navagio beach) staat ook bij ons op de eerste plaats. Om hierheen te kunnen moet je met een boot(je). Er zijn heel veel vertrekpunten en mogelijkheden om hier voor een kort of lang verblijf heen te gaan.

In de zomermaanden is het een komen en gaan op het strand met toeristen. Het zicht van bovenaf blijft mooier dan dat je op het strand zelf bent.

Makris Gialos beach bij mooiste stranden Zakynthos2. Makris Gialos beach – een fraai en vrij groot kiezelstrand in het noordoosten van Zakynthos. Je rijdt er langs als je met de huurauto de kustweg naar Agios Nikolaos rijdt. Bij Makris Gialos beach een aantal taveernes en op het strand voorzieningen als parasols en strandstoelen. Vergeet je snorkelset niet.

Een heerlijke plek voor een frisse duik in zee. Vanaf het kleine piertje varen boten naar Shipwreck beach en de Blue Caves.

Greeks beach bij mooiste stranden Zakynthos3. Gerakas beach – het grote zandstrand in het zuidoosten van Zakynthos. Een schildpaddenstrand en hier gelden (strikte) regels als je hier wilt verblijven. De zeebodem van Gerakas beach loopt zeer geleidelijk af en voor kleine kinderen een ideaal strand. In juli en augustus kan het hier erg druk zijn.

Op het strand lopen vrijwilligers die je alles kunt vragen over de nesten van Caretta Caretta schildpadden. Voor je het strand oploopt zie je een informatiecentrum.

Banana beach op Zakinthos bij mooiste stranden Zakynthos4. Banana beach – een schitterend lang en breed zandstrand op het schiereiland Vassilikos in het zuidoosten van het Griekse eiland. Langs Banana beach verschillende grote beach bars en op het strand genoeg strandstoelen en parasols. Hier kun je alle watersporten beoefenen en in de zomer zijn er regelmatig optredens van DJ’s en artiesten in de beach bars.

Als je op vakantie bent in Argassi is Banana beach een prima strand op korte afstand en goed te bereiken.

Dafni beach bij mooiste stranden op Zakynthos5. Dafni beach – een mooi zandstrand op het schiereiland Vassilikos. Een belangrijke broedplaats van de Caretta Caretta zeeschildpad en de groene vegetatie langs het strand zorgt voor een bijna tropisch aanzicht. Geen watersporten hier, maar wel enkele taveernes die geopend zijn tot zonsondergang.

Dafni beach is een bijzonder strand en het informatiecentrum van het beschermde Marine Park ligt hier dichtbij. Kun je goed met elkaar combineren.

Kalamaki beach bij mooiste stranden Zakynthos6. Kalamaki beach – ligt in de baai van Laganas dichtbij de luchthaven van Zakynthos. Een bijna eindeloos zandstrand en er is bovendien altijd plaats. De zeebodem is bedekt met zand en loopt geleidelijk af. Al badend of snorkelend heb je voor de kust van Kalamaki beach grote kans om een Caretta Caretta zeeschildpad te zien zwemmen.

Kalamaki beach wordt onderbroken door een rotspartij in zee. Hier kun je omheen lopen door het zeewater.

Xigia beach bij mooiste stranden Zakynthos7. Xigia beach – is een klein strand bedekt met kiezels. Pittoresk en bijzonder. Vanuit de rotsen loopt collageen in het zeewater. Het zorgt voor een troebele aanblik en bovendien voelt het koud aan. Een natuurlijke spa is Xygia beach en ondanks het kleine strand de moeite waard om te gaan kijken.

Het schiereiland Vassilikos heeft nog veel meer fraaie stranden. Porto Zoro beach bijvoorbeeld. Langs de westkust van Zakynthos zijn minder stranden door de hoge rotsen. Toch zijn er plekjes om een duik in zee te nemen vanaf de rotsen. Porto Limnionas is een aanrader, maar ook Korakonisi is prachtig voor een verfrissende duik in zee of om te gaan snorkelen.