Met Eliza was here naar Chalkidiki

5 maart 2015 Bas Wanrooij
Met Eliza was here naar Chalkidiki op vakantie

Chalkidiki vakantie – strand Sithonia

Chalkidiki is een nieuwe vakantiebestemming bij Eliza was here. Een veelzijdige bestemming in Griekenland met unieke accommodaties, fraaie natuur en culturele hoogtepunten. Op Kassandra en Sithonia kun je mooie wandelingen maken en alleen mannen mogen met een speciaal visum naar het religieuze Mount Athos. Voor een vakantie naar Chalkidiki vlieg je aan op de luchthaven van Thessaloniki en met een huurauto kun je zelf gaan ontdekken. Genoeg te zien en te doen.

In een villa op Kassandra Chalkidiki

Kassandra is het meest ontwikkelde schiereiland van Chalkidiki qua toerisme. Bovendien het snelste en eenvoudigste te bereiken vanuit Thessaloniki. De wegen hier naartoe zijn goed en grotendeels snelweg. Hanioti en Pefkohori zijn echte badplaatsen met alle voorzieningen voor de moderne toerist. Sunny Villas en SPA zijn rustig gelegen op loopafstand (900 meter) van het centrum van Hanioti en voorzien van alle luxe. Je hebt bijvoorbeeld een privézwembad en de zonsondergang vanaf je terras is schitterend. Een uitstapje naar het authentieke dorp Athytos is een tip.

Genieten op Sithonia Chalkidiki

Met eliza was here naar Chalkidiki op vakantie Kassandra

Chalkidiki vakantie – Hanioti Kassandra

Op Sithonia groeien de naaldbomen tot aan de zee. Verscholen langs de groene kustlijn vind je de mooiste stranden. Vaak nog ongerept, rustig en bedekt met wit zand. Bij Vourvourou is Karidi het drukste, maar ook één van de mooiste baaien en stranden van Sithonia. Iets naar het noorden is Lagonisi een tip voor een dagje naar het strand. Vanaf de rustig gelegen accommodatie Thalassokipos heb je een fraai uitzicht op zee en de Diaporos eilanden. Een dag een bootje huren en deze eilandjes ontdekken is een andere tip.