Archeologisch museum Kos heropend

23 september 2016 Bas Wanrooij
Archeologisch museum Kos heropend

Archeologisch museum Kos – Platerias plein Kos-stad

Het archeologisch museum in Kos-stad heeft vorige week zondag haar deuren weer geopend voor publiek. De afgelopen jaren was het museum gesloten wegens werkzaamheden. Je vindt het archeologisch museum aan de Platia Eleftheria (Eleftherias plein), ook wel het koffiepleintje genoemd, in het centrum van de hoofdstad van Kos. Het gebouw, herkenbaar aan de drie hoge togen bij de ingang, dateert uit 1936 en is ontworpen door de Italianen. Nu ruim 60 jaar later is het gebouw gerenoveerd en de collectie vernieuwd en uitgebreid.

Je kunt het archeologisch museum dagelijks bezoeken tot oktober en vanaf april 2017. Openingstijden zijn van 08.00 tot 20.00 uur. In de wintermaanden is het museum op maandag gesloten en zijn de openingstijden anders. Bezienswaardigheden in het museum zijn vondsten uit de oude agora, Casa Romana, het oude theater Odeon, het altaar van Dionysos en de archeologische vindplaats in het westen van de stad te bezichtigen.

Voor Kos is het museum een belangrijke trekpleister voor toeristen. In het archeologisch museum verschillende vondsten uit van de hellenistische periode; ruim 300 jaar voor Christus. Na een bezoek heb je een goed beeld van de rijke geschiedenis van het Griekse eiland. Een aanvulling op een dagtochtje tijdens je vakantie naar de hoofdstad van Kos.