Op vakantie naar Zakynthos

28 september 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Zakynthos

Vakantie naar Zakynthos – uitzicht Bohali

Zakynthos is één van de Ionische eilanden en ligt langs de westkust van Griekenland. Met de Loggerhead zeeschildpadden en het schitterende shipwreck beach trekt het Griekse eiland jaarlijks veel toeristen. Zante, zoals het eiland in de volksmond wordt genoemd, heeft natuurlijk meer te bieden dan deze twee trekpleisters.

Wat dacht je van logeren op een organische boerderij, wandelen door de natuur op het schiereiland Vassilikos of een bezoek aan de authentieke dorpen in het noorden tijdens je vakantie naar Zakynthos?

Ontdek Vassilikos en het noorden van Zakynthos

Langs de oost- en zuidkust van Zakynthos liggen de vakantiebestemmingen met zandstranden en alle faciliteiten voor de moderne toerist. In Laganas, Argassi, Tsilivi, Kalamaki en Agios Sostis vind je tal van restaurants, bars, winkeltjes en zijn de stranden georganiseerd. Op Vassilikos liggen meer kleinere bestemmingen met accommodaties verborgen onder de olijfbomen en het binnenland en noorden van Zakynthos zijn nog relatief onontdekt.

Met de huurauto over Zakynthos

Zakynthos is niet het grootste Ionische eiland en is prima toegankelijk met een huurauto. De wegen zijn over het algemeen goed en de afstanden tussen de bezienswaardigheden en dorpen gering. Je kunt dus gemakkelijk zelf het groene Griekse eiland ontdekken tijdens je vakantie naar Zakynthos. De westkust is grillig met hoge rotspartijen en verborgen baaien als Limnionas, Porto Vromi, Korakonisi en Keri. Natuurlijk mag een stop bij Navagio beach niet ontbreken. Van bovenaf is het strand met het scheepswrak namelijk op zijn mooist.

Gezellig naar Zakynthos-stad

De hoofdstad van eiland Zakynthos-stad heeft een boulevard en meerdere gezellig (winkel)straten. Voor een kop koffie met een prachtig uitzicht op de haven en de stad wandel of rijd je naar de wijk Bohali. Een tip tijdens je vakantie naar Zakynthos. Ook de zonsondergang, net als vrijwel overal langs de westkust, is hier vandaan fraai. In het oude centrum van de stad is een bezoek aan het mandolato fabriekje een andere tip.