Athene bij beste bestemmingen ter wereld

27 maart 2015 Bas Wanrooij
Athene bij beste bestemmingen ter wereld

Athene beste bestemming – Tempel van Zeus

Athene staat in de top 25 van beste bestemmingen ter wereld van de TripAdvisor Travellers’ Choice Awards 2015. De Griekse hoofdstad staat op plaats 20 in deze jaarlijkse online lijst voor en door vakantiegangers. In de top 25 voor Europa vinden we Athene terug bij de eerste tien. Andere Griekse bestemmingen komen dit jaar niet in deze lijsten voor. Marrakech in Marokko is de wereldwijde nummer één bestemming voor 2015 volgens bezoekers van TripAdvisor.

Santorini domineert top vijf bestemmingen Griekenland

Het eiland Santorini domineert de top 5 van beste bestemmingen in Griekenland volgens TripAdvisor. Imerovigli, Oia en Fira vinden we terug op respectievelijk plaats drie, vier en vijf. Athene is de nummer één bestemming voor Griekenland en de stad Chania op Kreta staat op de tweede plaats. Zowel Athene als Chania worden getipt voor een stedentrip. Opvallend is dat de stad Thessaloniki niet in de top 10 voor Griekenland is terug te vinden. Wellicht volgend jaar.

Kreta met vier bestemmingen in top 10 Griekenland

Kreta is hofleverancier van vakantiebestemmingen in de top 10 voor Griekenland bij de Tripadvisor’s Travellers’ Choice Awards. Vier bestemmingen op het grootste Griekse eiland komen in het lijstje voor. Het zijn Chania (2), Chersonissos (6), Rethymnon (7) en Apokoronas (10). Bij de laatste gaat misschien niet direct een belletje rinkelen, maar het is een gebied van het departement Chania. Een gedeelte van de noordkust met badplaatsen als Georgioupolis, Kalyves en Kournas.