Musea en archeologische sites Griekenland langer open

2 april 2015 Bas Wanrooij
Musea en archeologische sites Griekenland langer open

Musea en sites Griekenland – Sounio

Per 1 april zijn verschillende Griekse musea en archeologische sites langer geopend. De aangepaste openingstijden zijn tot en met eind oktober verruimd. Toeristen kunnen nu van 08.00 tot 19.00 uur terecht op de meeste archeologische sites en van 08.00 tot 20.00 uur in de meeste musea in Griekenland.

In totaal doen dit jaar 59 Griekse bezienswaardigheden hieraan mee. Tijdens je vakantie in Griekenland kun je dus meer en ook langer belangrijke trekpleisters bezoeken.

Meer bezoekers en inkomsten Grieks musea en sites

Vorig jaar startte Griekenland met het experiment om de belangrijkste culturele en archeologische bezienswaardigheden van het land langer open te laten voor toeristen. Dat wierp zijn vruchten af. In de eerste elf maanden van 2014 steeg het aantal bezoekers aan Griekse musea met 22,6% en aan Griekse archeologische sites met 21,6% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook de inkomsten stegen voor musea met 27,6% en 13,1% voor de archeologische sites in 2014 (bron: ELSTAT). Waren er vorig jaar nog 33 musea en sites die langere openingstijden kenden, zo telt deze lijst dit jaar 59 deelnemende bezienswaardigheden in Griekenland.

59 bezienswaardigheden Griekenland langer open

Musea en archeologische sites Griekenland langer open Mycenae

Musea en sites Griekenland – Mycenae

We hebben alle 59 bezienswaardigheden die langer geopend zijn voor bezoekers in Griekenland op een rijtje gezet. Per stad, eiland, eilandengroep of op het vasteland van Griekenland. Eventuele afwijkende openingstijden staan achter de sites of musea.

Athene en Attika: archeologische site van de Acropolis, de oude agora en het museum, archeologische site aan de zuidzijde van de Acropolis, archeologische site van de Olympische Zeus, archeologische site en museum van Kerameikos, archeologische school van Aristoteles, archeologisch museum van Marathon, begraafplaats in Tsepi Marathon, archeologische site en museum van Brauron, archeologische site van Sounio (tot zonsondergang), nationaal archeologisch museum en het byzantijns en christelijk museum.

Peloponnesos: Epidaurus, Mycenae, Palamidi fort in Nafplion, archeologisch museum van Patras, archeologische site van Aphaia, muzikale opslagplaats van Aphaia (11.00 tot 16.00 uur), site en museum van Olympia, archeologische site en museum van oud Korinthe, archeologische site en museum van Nemea en archeologische site en museum van Mystras.

Rhodos: Paleis van de Grootmeester, archeologisch museum van Rhodos, archeologische site en acropolis van Ialyssos, archeologische site van Kameiros, archeologische site en acropolis van Lindos.

Kos: archeologisch museum van Kos, heiligdom van Asklepieion en het Nerantzia kasteel.

Kreta: Knossos, archeologische site van Festos, archeologische site van Gortyna, archeologische site van Malia (08.00 tot 17.00 uur), Spinalonga, Dikteon, het archeologisch museum van Heraklion en het archeologisch museum van Chania.

Epirus: amfitheater van Dodoni, archeologische site van Nicopolis en de archeologische site Necromanteio

Corfu: oude fort in Kerkyra en het museum voor Aziatische kunst.

Kavala en Thassos: archeologische site en museum van Philippi en archeologisch museum van Thassos.

Cycladen eilanden: catacomben van Milos, archeologisch museum van Syros, archeologische site van Akrotiri en Delos (behalve op donderdag en zaterdag).

Samos: archeologische site van Heraion (09.00 tot 16.00 uur).

Overig vasteland Griekenland: archeologische site en museum van Pella, archeologische museum en site van Dion, archeologische site en museum van Amphipolis, Delphi, museum en grot van Petralona, de koninklijke graven van Vergina, archeologisch museum van Thessaloniki (09.00 tot 16.00 uur) en de Witte Toren in Thessaloniki.