Korte vakantie Kreta

5 juni 2017 Bas Wanrooij
Korte vakantie Kreta Piskopiano

Korte vakantie Kreta – dorpje Piskopiano

Je hoeft niet minimaal een week naar Kreta af te reizen om te genieten van een vakantie op het Griekse eiland. Een korte vakantie naar Kreta kan van april tot en met oktober en kun je zelf organiseren. Ryanair vliegt niet op de luchthaven van Heraklion, maar Transavia wel. Je kunt met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij zowel vanaf Amsterdam Schiphol (dagelijks) als Eindhoven (drie keer per week) rechtstreeks vliegen naar de Kretenzer hoofdstad.

Zorg dat je huurauto klaarstaat op het vliegveld en boek een leuk hotel of appartement in het traditionele en gezellige Koutouloufari of Piskopiano voor een aantal dagen. Combineer zon, zee en strand met cultuur en de Griekse keuken.

In drie uur vanaf Eindhoven naar Heraklion

Als je geen zin hebt in het drukke Schiphol is Eindhoven Airport een prima alternatief. We boekten een reis met Transavia met de heenvlucht op vrijdagochtend en de terugvlucht op woensdagavond. Zo hebben we zes hele dagen om Heraklion en diverse vakantiebestemmingen te ontdekken op Kreta. Na zo’n drie uur vliegen sta je overigens al op het grootste eiland van Griekenland.

Met een huurauto rijd je al snel de gemeente van Chersonissos in en hier is keuze genoeg voor een leuke en gezellige vakantiebestemming. De bergdorpen Koutouloufari, Piskopiano en Oud Chersonissos zijn traditioneel met kleinschalige accommodaties. ’s Avonds is het genieten op het terras van één van de vele tavernes voor mezzes (Griekse tapas) of iets uit de authentieke lokale keuken. Bovendien zijn de prijzen van de gerechten hier zeer schappelijk.

Dagje Heraklion en Knossos

Korte vakantie naar Kreta met Transavia

Korte vakantie Kreta – vanuit het vliegtuig

Hoofdstad Heraklion is interessant om te bezoeken. Combineer je culturele dag in de stad met de archeologische opgravingen van Knossos. De Venetiaanse haven is een bezoek waard en wandel hiervandaan door de drukke 25 augustus winkelstraat langs de kerk van St. Titus en de Leeuwenfontein naar het archeologisch museum van Heraklion. Eén van de mooiste musea van Griekenland.

Op slechts acht kilometer rijden van het centrum ligt het paleis van Knossos en een tip om te bezoeken. Eind van de middag is het tijd om even te relaxen in de zon of onder een parasol aan het zandstrand van Amnissos of Anissaras .