Kiotari

Kiotari is uitgegroeid tot een luxe vakantiebestemming aan de zuidoost kust van Rhodos. Het ligt op zo’n 15 kilometer ten zuiden van Lindos en een paar kilometer van het dorpje Lardos. Hier vind je in de omgeving luxe resorts (all inclusive) als die van Mitsis Rodos Village, Hotel Princess Sun en verschillende villa’s. Van oorsprong een vissersdorp met in het oude centrum meerdere kleine pensions en eenvoudige appartementen.

Bij Kiotari op Rhodos liggen villa’s en luxe resorts direct aan zee

Aan het strand een paar tavernes, waar verse vis op de menukaart staat. Een stukje verderop het kleine haventje met vissersbootjes. Kiotari beach is een kiezelstrand en wat donkerder van kleur. Een breed zandstrand langs de hele kust met op sommige plaatsen alleen zand. De zeebodem loopt hier vrij snel af, maar de zee zelf is vaak rustig met weinig golfslag. De badplaats ligt aan de noordzijde van de Gennadi baai.

In het dorp Asklipio (Asclepion), vier kilometer landinwaarts, is de Kimissis tis Theokou kerk een bezienswaardigheid aan het dorpsplein. De byzantijnse kerk heeft fraaie fresco’s, waarvan enkele daterend uit de 11e eeuw. Op 15 augustus wordt hier de naamdag van deze kerk gevierd. Bovenop de heuvel vind je de overblijfselen van een Venetiaans fort uit het jaar 1200. Het dorp zelf is ook fraai met witgekalkte woningen in Egeïsche stijl.

Met Kiotari als vakantiebestemming ben je zo in Lindos om de akropolis te bezichtigen en te slenteren door de smalle steegjes in het centrum van het gezellige stadje. Ook de stranden van Pefki en St. Paul’s bay liggen op slechts een paar kilometer afstand.

foto album Rhodos

Kiotari tips

Kiotari vakantie – in het dorpje Gennadi

Het landschap in het zuidoosten van Rhodos is vlak te noemen bij Kiotari en Gennadi. Als je Lindos wilt bezoeken en het zuiden van Rhodos, is dit een prima uitvalsbasis. Er is een goede busverbinding met Rhodos-stad en met een auto kun je het stuk zelf vrij gemakkelijk rijden. Een doorgaande hoofdweg langs Faliraki en Kalithea.

Naar het surfstrand van Prasonisi, op het zuidelijkste puntje van Rhodos, is het ook goed aan te rijden. De weg is goed en het landschap grotendeels vlak. Meer en meer wordt er hier gebouwd in de omgeving. Luxe villa’s aan zee en all inclusieve vijf-sterren resorts voor ontspanning en gemak tijdens je vakantie op Rhodos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kiotari stranden

Lardos bij Kiotari op Rhodos

Kiotari Rhodos – centrum van Lardos

Het strand van Kiotari is prachtig en heeft een totale lengte van zo’n vier kilometer. Bedenkt met zand en op sommige plaatsen 30 meter breed. Het zandstrand loopt door tot en met Gennadi en wordt al jarenlang gewaardeerd met een Blue Flag.

Een georganiseerd strand met strandstoelen, parasols en watersportmogelijkheden. Bij de all-inclusie hotels zijn het bijna privé-stranden. Verder van het dorp af, richting Gennadi, nog genoeg delen van het strand die niet zijn georganiseerd. Vakantie naar Kiotari is relaxen en genieten van zon, zee en strand.