Op vakantie naar Samos

8 juni 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Samos lokale taverne

Op vakantie naar Samos – Griekse taverne

Samos is één van de groene Griekse eilanden en een vakantiebestemming voor families, natuurliefhebbers en wandelaars. Relaxen, genieten van zon, zee en strand en wandelingen maken door het groene binnenland en de Nachtegalen vallei. Kokkari is het meest pittoreske kustplaatsje en geliefd bij veel Nederlanders als vakantiestek. Pythagorion een goed alternatief met boulevard en gezellig haventje. Aan de zuidzijde van Samos is Votsalakia de drukste bestemming met prachtige stranden. Op vakantie naar Samos kan georganiseerd van april tot en met oktober.

Proef de wijnen van Samos

Natuurlijk is er meer te doen op Samos tijdens je vakantie. Proef de wijnen van Samos tijdens je diner of ergens op een terrasje aan zee. De muskaatwijnen van het Griekse eiland genieten wereldwijde faam, maar ook de witte wijnen zijn een tip om te proeven. In Samos-stad staat het wijnmuseum, waar je overigens ook de wijnen kunt proeven. Tijdens een wandeling of een autoritje door het binnenland zul je de nodige wijngaarden passeren. Ook voor het maken van Griekse Metaxa worden inheemse zoete druivensoorten van Samos gebruikt.

Samos is de wandelbestemming

Op vakantie naar Samos bergdorp

Op vakantie naar Samos – Karlovasi bergdorp

Samos is begroeid met voornamelijk cipressen en olijfbomen. Het groene karakter trekt veel natuurliefhebbers naar het Griekse eiland. Kenners noemen Samos dan ook wel HET wandeleiland van Griekenland. Ondanks dat Samos al tientallen jaren als Griekse vakantiebestemming wordt aangevlogen, blijft hier de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid. Geen massatoerisme, maar gezellige drukte in de (eerder beschreven) bekende badplaatsen van het Griekse eiland. Bij Pythagorion liggen de twee stranden, die in 2016 met een Blue Flag zijn gewaardeerd.

Dichtbij locals en weg van de massa

Op Samos kun je vakantie vieren dichtbij of zelfs met de locals. Volop keuze in kleinschalige accommodaties ver weg van de massa of unieke villa’s en appartementen verscholen tussen het groen. Zo beleef je het echte Samos tijdens je reis. Een huurauto is een tip om het eiland te gaan ontdekken. De afstanden zijn kort en de wegen goed begaanbaar.