Rooftop beach in centrum Athene

16 augustus 2019 Bas Wanrooij

Rooftop beach in centrum AtheneIn het centrum van Athene heeft het Alexandros Hotel haar rooftop omgebouwd tot een heus strand. Mavili beach, zoals het wordt genoemd, lijkt op stranden op de Cycladen-eilanden met uitzicht op Lycabettus hill in het hart van de Griekse hoofdstad. In juni opende het moderne hotel Mavili beach voor haar gasten en het unieke strand is inmiddels al een groot succes. Hier kun je even de hectiek van de stad ontvluchten en genieten van een dagje aan dit “urban beach”.

Rooftop bars in Athene

Mavili beach in AtheneDe pittoreske en gezellige taverna met bar van Mavili beach in typisch Cycladische stijl met roze bougainvillea, geven je het Griekse vakantiegevoel. In Athene zijn er meer hotels en bars op het dak van gebouwen met en fraai uitzicht over de stad. De rooftopbars van Athens 360 en A for Athens aan het Monastiraki plein zijn ware publiekstrekkers. Al eerder tipte we 5 rooftopbars in Athene voor je stedentrip.

De naam Mavili beach is afgeleid van het plein waaraan het Alexandros Hotel van de Airotel groep is gelegen. Het ligt dichtbij de metrostations Ambelokipi en Megaro Mousikis. Mocht je naar het luxe stadsstrand toe willen tijdens je reis, dan is reserveren vooraf wel noodzakelijk.