Vakantie naar Santorini

5 juli 2019 Bas Wanrooij

Vakantie naar SantoriniOp vakantie naar Santorini? Naar het populairste eiland van de Cycladen kun je met het vliegtuig rechtstreeks vanuit Nederland vliegen van april tot en met oktober. Bijvoorbeeld met Transavia. In iets meer dan drie uur vliegen ben je op deze Griekse vakantiebestemming. De dorpen aan de caldera Oia, Imerovigli, Firostefani en Fira zijn de publiekstrekkers. Witgekalkte woningen en kerkjes met kobaltblauwe koepeldaken sieren hier het landschap. Een uniek aanzicht en iets wat je zelf gezien moet hebben.

Korte vakantie naar Santorini

De gemiddelde verblijfsduur van een toerist op Santorini is 3,5 dagen. Hiervan is meestal één avond speciaal. Voor een romantisch diner met moderne hoogwaardige Griekse gerechten is restaurant The Athenian House een tip. De ligging in Imerovigli is super met de ondergaande zon op de achtergrond. Echt een avondje samen uit en genieten.

Finikia Memories is een accommodatie in typisch Cycladische stijl op loopafstand van het centrum van Oia. Met Eliza was here kun je hier georganiseerd op vakantie. Voor een korte periode van vier of vijf dagen, maar een week kan natuurlijk ook. De huurauto is inbegrepen en staat voor je klaar bij aankomst op de luchthaven. Zo kun je zelf het vulkaaneiland gaan ontdekken.

Wandelen door Oia

Op vakantie naar Santorini in Finikia MemoriesHet dorp Oia is het meest aantrekkelijke dorp van Santorini. Opvallend is dat hier geen elektriciteitskabels boven de grond te zien zijn. Deze liggen onder de grond om de uitstraling van Oia nog aantrekkelijker te maken. Ook voor je vakantiefoto’s natuurlijk. De wandelpromenade leid je langs de rand van de caldera. Het uitzicht op de lager gelegen luxe boutique hotels met fraaie terrassen en infinity-pools is adembenemend. Loop eens een smal steegje in naar beneden. Dan kom je echt op de mooiste plekjes uit.

Van Oia loopt een wandelpad langs de kraterrand door naar de hoofdstad Fira. Je hoeft niet de gehele wandeling te maken, maar een gedeelte hiervan loont al zeker de moeite.

Wijn en bier uit Santorini

Wandelen in Oia op SantoriniTegenwoordig is een heel groot gedeelte van Santorini beplant met druiven. De Assyrtiko-druif is een lokale soort en wijnhuizen over het hele eiland maken hiervan geweldige witte wijnen. Proeven tijdens je lunch of diner. Een proeverij bij één van de wijnhuizen kan ook.

Niet alleen wijn, maar ook bier maakt men lokaal op Santorini. De Santorini micro-brouwerij produceert bier met “Donkey” labels. Inmiddels worden er zes verschillende bieren gebrouwen en je kunt ze proeven in de lokale horeca of bij de brouwerij zelf in het dorp Mesa Gonia. Ook een leuk en lekker souvenir voor thuis.