Genieten van Griekenland

9 januari 2015 Bas Wanrooij
Genieten van Griekenland  en wegdromen bij Coco-Mat

Genieten van Griekenland – Wegdromen bij Coco-Mat

Op woensdag 7 en donderdag 8 januari organiseerde Griekenland.net samen met Coco-Mat de events “Wegdromen over Griekenland” in hun life-style winkel aan de Westblaak in Rotterdam. Twee avonden genieten van Griekenland met tien exposanten en 150 Griekenlandfans. Van Griekse delicatessen tot flottielje zielen in de Ionische Zee en van super de luxe villa’s en hotels tot eilandhoppen op maat.

Zo kom je alvast in de vakantiestemming. Het was gezellig met Griekse gastvrijheid en bovendien een aantal primeurs uit Griekenland.

Slapen op Griekse bedden

Paul Efmorfidis, oprichter van Coco-Mat en van Grieks komaf, stelt: “Als Coco-Mat staan we wereldwijd bekend om onze eersteklasbedden, die volledig gemaakt zijn uit natuurlijke materialen. Alle bedden worden in Griekenland geproduceerd. Door middel van deze events willen we mensen de gelegenheid geven om in een ontspannen sfeer kennis te maken met de Coco-Mat (slaap)producten”

Superieure kwaliteit

Genieten van Griekenland Karin Martens Coco Mat

Genieten van Griekenland – Karin Martens

Bas Wanrooij, initiatiefnemer van Griekenland.net en medeorganisator: “We willen zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met Griekenland en met producten van Griekse bodem, waarbij duurzaamheid en superieure kwaliteit voorop staan. Daarnaast willen we uitdragen dat Griekenland ook nog eens een ecologisch verantwoorde vakantiebestemming is. Geen massatoerisme, maar juist veel kleine, fijne plekken om weg te dromen.”

Tijdens “Wegdromen over Griekenland” in Rotterdam konden Griekenlandliefhebbers zelf kennismaken met kwaliteitsproducten uit Griekenland. Van bedden tot boeken en van biologische olijfolie tot luxe vakantievilla’s.

Karin Martens uit KRO Memories signeerde haar boeken

De droom van Karin Martens kwam vorig jaar uit en ze was samen met haar Griek Yiannis Kakakis te zien in drie afleveringen van KRO Memories. Ze werd op Kreta herenigd met haar grote liefde. Op donderdag 8 januari was Karin te gast op “Wegdromen over Griekenland” en signeerde ze haar boek “Never too late”.

Aegean Airlines rechtstreeks naar Corfu, Kreta en Rhodos

De Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines gaat dit jaar vliegen op drie Griekse vakantiebestemmingen vanuit Nederland. Vanaf Schiphol Amsterdam starten eind april vliegroutes naar de Griekse eilanden Kreta en Rhodos en vanaf Eelde Airport wordt vanaf april gevlogen op Corfu. Het is voor het eerst dat Aegean Airlines vanuit Nederland vliegt op deze Griekse vakantiebestemmingen.

100 luxe Griekse villa’s

My Greek Villa maakte bekend dat ze de mijlpaal van 100 luxe Griekse villa’s hebben bereikt. Villa Levanda op het eiland Kea was de eerste villa die werd aangeboden en afgelopen week was Villa Myrto in Elounda op het eiland Kreta de honderdste telg van My Greek Villa.

Deli Griek opent haar deuren in Rotterdam

Voor Griekse delicatessen en catering kun je vanaf nu terecht bij Deli Griek in Rotterdam. Vorige maand opende Deli Griek haar deuren voor publiek en tijdens “Wegdromen over Griekenland” in Rotterdam serveerden ze Griekse hapjes voor bij de wijnproeverij. Bovendien konden bezoekers genieten van Griekse delicatessen uit het assortiment als pasta, olijfolie en honing.

Metaxa wint Greek Exports Gold Award

Genieten van Griekenland bij Coco-Mat in Rotterdam

Genieten van Griekenland – Coco-Mat Rotterdam

Metaxa is de enige Griekse sterke drank die een Greek Exports Award 2014 heeft gewonnen tijdens het Exports Forum in Athene. Het is het tweede jaar dat Metaxa hier in de prijzen valt en dit jaar werd de Gold Award voor uitmuntende prestaties in de export van Griekse producten gewonnen. Metaxa is namelijk wereldwijd de nummer één export sterke drank uit Griekenland.

Op 19 maart kun je verder “Wegdromen over Griekenland” bij de vijfde editie van het event en deze keer bij Coco-Mat in Arnhem. Exposanten worden nog bekend gemaakt, inschrijven is vanaf nu mogelijk en het wordt zeker weer een avondje genieten van kwaliteit uit Griekenland. Bekijk de foto’s van de events op 7 en 8 januari bij Coco-Mat in Rotterdam.