5 gezellige vakantiebestemmingen Zakynthos

21 juni 2018 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen Zakynthos Agios SostisHet Ionische eiland Zakynthos trekt jaarlijks veel toeristen uit Nederland en België. Van april tot en met oktober gaan er meerdere keren per week rechtstreekse vluchten van onder andere Transavia naar het Griekse eiland Zante. na drie uur vliegen sta je op Griekse bodem. Zakynthos heeft met het scheepswrak en de karetschildpadden (Caretta Caretta) twee belangrijke toeristische attracties in handen. Het uitzicht van bovenaf op Navagio beach behoort zelfs tot de meest gefotografeerde plekjes in Griekenland. We hebben 5 gezellige vakantiebestemmingen op Zakynthos voor je op een rijtje gezet.

Tsilivi – deze badplaats ligt aan de oostkust van het eiland en heeft een lang zandstrand. Het centrum is levendig met meer dan genoeg winkels, restaurants, tavernes en bars. Accommodaties liggen verspreid over Tsilivi en in de directe omgeving. Er is tevens het Tsilivi waterpark, een mogelijkheid om te gaan midgetgolfen en Mojito beach bar is populair. Tsilivi is een vakantiebestemming voor jong en oud.

Zakynthos-stad – is misschien wel de gezelligste vakantiebestemming op Zakynthos. De hoofdstad heeft een winkelstraat (21e mei genaamd) en op en rondom het Agios Markos plein vind je legio terrassen van restaurants en bars. De terrassen van de bars Avant Garde en Base zijn de gehele dag gezellig druk. Het Solomos plein is ’s avonds de ontmoetingsplaats voor jong en oud in Zakynthos-stad. Over de boulevard is het heerlijk slenteren aan zee en voor een kop koffie met een spectaculair uitzicht is Bohali een tip.

Argassi – is een vakantiebestemming op Zakynthos en ligt niet ver van de hoofdstad vandaan. Het centrum van Argassi bevindt zich grotendeels langs de doorgaande weg over het schiereiland Vassilikos. In Argassi kun je heerlijk eten in restaurants, zoals The Peppermint en de Orange Tree. Voor een spectaculair uitzicht ga je naar het terras van Al Nur. Mooie stranden vind je verder naar het zuiden, zoals Porto Zorro en Gerakas beach.

5 gezellige vakantiebestemmingen Zakynthos stadAlykes en Alykanas – zijn vakantiebestemmingen op Zakynthos die in elkaar overlopen. Het zandstrand is hier de grote trekpleister. Bij Alykanas siert duinvorming de kustlijn en het zeewater is helder met op de meeste plaatsen een zanderige bodem. In Alykes is het strand meer georganiseerd met gezellige beach bars en restaurants, zoals Fysalida en Buca lounge bar. Winkels en meer horecagelegenheden vind je langs de doorgaande weg net achter het strand.

Agios Sostis – is een vakantiebestemming in de baai van Laganas. Het ligt op een paar kilometer van deze drukke gelijknamige badplaats. Langs de kust een boulevardje met accommodaties en terrassen van bars en restaurants. Aperitto Resto Bar is een tip met een mooi terras pal aan zee. Cameo eiland is een eilandje voor de kust en met een loopbrug verbonden met Agios Sostis. In de Cameo Island beach club is het vrijwel altijd gezellig. Tip huur een bootje om naar de grotten van Keri te varen.