33 bezienswaardigheden in Griekenland langer open

2 april 2014 Bas Wanrooij
De Parthenon op de Akropolis in Athene

Bezienswaardigheid Akropolis in Athene

Met ingang van 1 april 2014 zijn 33 bezienswaardigheden in Griekenland langer open. De belangrijkste musea en bezienswaardigheden van het land openen langer hun deuren voor toeristen. De nieuwe uitgebreidere openingstijden van 08.00 uur tot 20.00 uur en zeven dagen per week gelden tot en met het 31 oktober. Met een nieuw record van het totaal aantal toeristen in de maak voor Griekenland, 18,5 miljoen, wil het vakantieland bezoekers dit jaar de kans geven om meer historische en archeologische hoogtepunten te kunnen bezoeken.

In 2013 bezochten 12 miljoen van de 17,8 miljoen toeristen in Griekenland een musea of een archeologische bezienswaardigheid. De 33 musea en archeologische hoogtepunten, die nu meer en langer open zijn, zorgden voor 95% van deze bezoeken. Met de nieuwe uitgebreidere openingstijden en de toename van het aantal toeristen voorziet Griekenland dit jaar een forse stijging in het aantal bezoekers. De entree voor deze 33 bezienswaardigheden in Griekenland is overigens gelijk gebleven.

18 bezienswaardigheden op het vasteland langer open

Delphi in Centraal Griekenland de Tholos

Bezienswaardigheid Delphi vasteland

De meest bezochte en populairste Griekse musea en archeologische bezienswaardigheden openen langer hun deuren dit jaar. In Athene zijn dit de Akropolis (met het Dionysus theater en de oude agora van Athene), het nationaal archeologisch museum, de archeologische site Olympieion en het Byzantijnse en Christelijke museum. De geliefde Poseidon tempel, op Kaap Sounio, bij Atheners blijft ook langer open.

In Thessaloniki blijven het archeologisch museum, de Witte Toren en het museum voor Byzantijnse cultuur langer open. Ook de archeologische sites en musea van Epidaurus, Olympia, Delphi, het oude Korinthe, het Palamidi fort in Nafplion, Mystras bij Sparta en de koninklijke graven van Aigai-Vergina zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur op het vasteland van Griekenland.

15 bezienswaardigheden op de Griekse eilanden langer open

Akrotiri op Santorini

In het overdekte Akrotiri op Santorini

Op Kreta zijn de vijf belangrijkste bezienswaardigheden, Knossos, Spinalonga, Phaistro, het archeologisch museum in Heraklion en de Psychro grot in Lassithi, ook zeven dagen per week twaalf uur lang geopend. Op het eiland Rhodos zijn Lindos, Kameiros, Ialyssos, het archeologisch museum van Rhodos en het Paleis van de Grootmeester langer geopend voor toeristen en op Kos zijn het Asklepieion en het kasteel van Neratzia langer open voor publiek. Op Corfu kun je het oude fort in Kerkyra dagelijks bezoeken tot 20.00 uur en ook Akrotiri op Santorini en het eiland Delos blijven langer open voor vakantiegangers.