Amazing Athens app onmisbaar tijdens stedentrip Athene

16 april 2014 Bas Wanrooij
Amazing Athens app iphone

Amazing Athens app – je gids in Athene

De Amazing Athens app van Hellenic Ministry of Tourism is onmisbaar tijdens je stedentrip in Athene. De app is snel, overzichtelijk en heeft veel informatie onderverdeeld in verschillende categorieën. De Athene app is beschikbaar in de App store voor je iPhone en iPad. Met de ingebouwde gps module kun je de app ook gebruiken als gids tijdens je vakantie in Athene. De kaarten zijn trouwens zowel online als offline te gebruiken. Op de virtuele kaart kun je snel en gemakkelijk naar de Akropolis, de tempel van Olympian Zeus, de Plaka en andere bezienswaardigheden in de hoofdstad van Griekenland.

Amazing Athens app als gids en voor navigatie

De uitgestippelde wandelroutes in het centrum zijn een tip om te maken. Niet al te lang en je komt eigenlijk bij alle archeologische hoogtepunten van Athene in het centrum van de hoofdstad van Griekenland. Shoppers kunnen hun hart ophalen met de tips en informatie voor de beste en leukste winkelstraten in de stad. Als je de topattracties aanklikt, zie je overzichtelijk met foto’s deze highlights van Athene. Met één klik heb je alle informatie over deze bezienswaardigheid en als je bij “how to get there” klikt op “live map” start je de navigatie hiernaartoe.

Eten en drinken in Athene

Amazing Athens app kaart en info

Amazing Athens app – kaart en info Athene

Ook voor restaurants en terrassen zijn er de nodige tips in de app meegegeven. Geen namen van restaurants, maar wel de wijken of straten waar je moet zijn. Bijvoorbeeld de locaties voor “street food” in Athene, de Plaka, Monastiraki, maar ook de restaurants aan zee buiten het centrum en net buiten de stad. Bovendien de tips voor het bruisende nachtleven in deze Griekse metropool. De Athene app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Wandelroute Grand Promenade Athene

In de Amazing Athens app is ook een wandelroute (walking tour) te volgen. Een route door het centrum van Athene van 4,5 kilometer langs 20 hoogtepunten van deze stad. Als je voor het bezichtigen van de bezienswaardigheden de tijd neemt, neemt deze ideale wandeling door het centrum van Athene ongeveer drie uur in beslag. Zeker een tip om te lopen als je in Athene bent voor een korte vakantie of stedentrip.