Rhodos, Santorini en Chalkidiki hebben beste hotels

28 februari 2017 Bas Wanrooij
Rhodos, Santorini en Chalkidiki hebben beste hotels

Beste hotel van Griekenland – Rhodos Lindos Blu

Hotels zijn er door heel Griekenland genoeg te vinden. Van eenvoudige hostels op het vasteland tot super de luxe resorts aan zee of met een spectaculair uitzicht. Op TripAdvisor worden jaarlijks de beste hotels gekozen, door bezoekers van de site, in verschillende categorieën. Bij de beste 25 hotels ter wereld is het Lindos Blu hotel bij de bestemming Lindos op het eiland Rhodos de enige Griekse notering dit jaar.

Bij de beste voordelige hotels ter wereld, beste kleine hotels ter wereld, beste luxe hotels ter wereld, meest romantische hotels ter wereld en beste gezinshotels ter wereld in 2017 vielen meer verblijfplaatsen in Griekenland in de prijzen.

Rhodos heeft beste hotel van Griekenland

Het Lindos Blu Hotel, bij de vakantiebestemming Lindos aan de oostkust van Rhodos, mag zich volgens bezoekers van TripAdvisor het beste hotel van Griekenland noemen. Bij de jaarlijkse verkiezingen voor de Traveler’s Choice Awards voor “Beste hotel ter wereld” staat het luxe hotel dit jaar op de 18e plaats. Ook in de rubrieken van beste luxe hotels en meest romantische hotels ter wereld is Lindos Blu bij de beste 25 terug te vinden; respectievelijk op de tiende en vijfde plaats.

Beste kleine hotels Griekenland op Santorini

Griekenland staat bekend om haar kleinschalige (familie) accommodaties. Toeristen verblijven graag in kleine Griekse hotels. In de lijst van 25 beste kleine hotels ter wereld staan twee accommodaties op het eiland Santorini. In Imerovigli wordt Anastasis Apartments geroemd (4) en het Celestia Grand Hotel in hoofdstad Fira (14) staat namens Griekenland ook in deze top 25. Niet verwonderlijk, want op Santorini zijn niet zoveel grootschalige accommodaties te vinden en de ligging is vaak adembenemend.

Griekenland domineert top 3 voordeligste hotels

In de top 25 van beste voordelige hotels ter wereld domineert Griekenland de top 3. Het Tania Milos hotel in de bestemming Pollonia op het Cycladen-eiland Milos vinden we in 2017 terug op de tweede plaats. Op de derde plaats is het Venus Hotel & Suites in Kalamaki op Zakynthos geëindigd. Alleen het Elm Tree Hotel in het Verenigd Koninkrijk werd beter beoordeeld in deze categorie.

Sani beach en Holiday Village beste Griekse gezinshotels

Beste Hotels van Griekenland 2017 Sani Beach

Beste hotels Griekenland 2017 – Sani Beach Chalkidiki

In de rubriek beste gezinshotels ter wereld zijn ook twee Griekse hotels in de prijzen gevallen dit jaar. Het Sani beach resort in Sani, op het schiereiland Kassandra van Chalkidiki, staat eervol op de zesde plaats en het Holiday Village Rhodes resort in Kolymbia op Rhodos vinden we op plek 16 terug.

Noemenswaardig is ook de notering van het Porto Sani resort op Chalkidiki als Grieks hotel op plaats 17 in de top 25 van beste luxe hotels ter wereld.