Griekse stranden in top 10 Europa

26 februari 2017 Bas Wanrooij
Griekse stranden in top 10 Europa

Griekse stranden in top 10 Europa – Elafonisi Kreta

Het is niet zo eenvoudig om slechts een handjevol schitterende stranden in Griekenland te bekronen. Zoveel mooie stranden zijn er te vinden, van kiezel- tot zandstranden en van georganiseerde tot afgelegen stranden die alleen per boot bereikbaar zijn.

Bezoekers van Tripadvisor hebben hun favoriete stranden weer gekozen. Net als vorig jaar staan er meerdere Griekse stranden in de top 10 van Europa. Opvallend is dat populaire stranden als bijvoorbeeld Porto Katsiki op Lefkas, Myrtos beach op Kefalonia en Navagio beach op Zakynthos niet zijn verkozen.

Twee stranden op Kreta bij beste 10 van Europa

In de Europese top 10 met mooiste stranden staan volgens Tripadvisor twee stranden op Kreta. Elafonisi vinden we terug op de tweede plaats in 2017 en Balos beach op de zevende plaats in de jaarlijks terugkerende en inmiddels gerenommeerde lijst. Maar ook de fraaie rotspartijen in zee met het strand van Kleftiko op het eiland Milos valt in de smaak bij bezoekers van de reisportal dit jaar. Het strand is terug te vinden op de achtste plaats in 2017.

Agios Pavlos beach op Rhodos (13) en Simos beach op Elafonisos (20) staan dit jaar in de top 25 van beste stranden in Europa. In de wereldwijde lijst is één Griekse notering terug te vinden in 2017 en dat is het al eerder genoemde Elafonisi in het zuidwesten van Kreta.

5 Griekse stranden bij beste 25 van Europa

Met vijf noteringen in de top 25 van beste stranden in Europa in 2017 heeft Griekenland samen met Italië en Spanje de meeste noteringen dit jaar. La Concha beach in Spanje mag zich dit jaar het beste strand van Europa noemen. Na Elafonisi is het Franse strand La Côte des Basques dit jaar gekozen op de derde plaats. We hebben zelf ook een top 10 van mooiste stranden van Griekenland samengesteld, die we regelmatig updaten.