Snorkelen op Corfu: mooiste plekken en handige tips

28 augustus 2024   Bas Wanrooij

Snorkelen op Corfu bij Porto TimoniSnorkelen is een toffe activiteit voor bijna het hele gezin. En eentje die gemakkelijk te doen is tijdens je vakantie, Een goed snorkelsetje kost namelijk niet de hoofdprijs, het is gemakkelijk mee te nemen en je bent zo startklaar. Tijd voor een kijkje onderwater in de Ionische Zee. Ga snorkelen op Corfu en ontdek de mooiste plekken met onze handige tips. Voordeel is ook dat Corfu een erg fijne bestemming is voor gezinnen met kinderen en stelletjes. Twee vliegen in één klap zou je dus zeggen.

Langs de prachtige kust van Ionische eiland Corfu kun je prima snorkelen. Met name langs het mooiste gedeelte: de rotsachtige kustlijn in het noorden van dit Griekse eiland. Paleokastritsa is een waar snorkelparadijs, net als bijvoorbeeld de talloze kiezelbaaien bij Kassiopi in het noordoosten van Korfoe. In april en begin mei is de zee nog wat fris, maar daarna kun je tot eind oktober prima de onderwaterwereld gaan ontdekken. Avonturiers kunnen voor duiken en snorkelen terecht op de meer afgelegen en verborgen baaien op Corfu. Dit zijn de mooiste plekken met handige tips om te snorkelen op Corfu.

Paleokastritsa en Liapades: de mooiste snorkelspots van Corfu

Snorkelen bij Liapades op CorfuDe schilderachtige dubbele baai van Paleokastritsa en de baaitjes bij het aangrenzende Liapades zijn de mooiste snorkelplekken op Corfu. Leuk is om bijvoorbeeld een kleine motorboot te huren voor een dagje bij ‘La Grotta’ of in de baai van Liapades. Tot 30 pk kun je zonder vaarbewijs met je gezin of met vrienden de kust gaan ontdekken. Zo kun je zelf je ideale plek vinden om te gaan snorkelen. In een afgelegen en beschutte baai als die van Limni beach of Iliodoros beach ga je voor anker. Snorkelset op om de mooiste vissen en kleurrijke rotspartijen onderwater te bekijken. Tip: in de ochtend is de zee meestal het rustigste.

Snorkelen bij Kassiopi met zijn kiezelstranden

Kassiopi in het noordoosten is niet alleen gezellig en bijzonder pittoresk, maar je kunt hier ook prima duiken en snorkelen. Met name bij strandjes als Bataria en Pipitos beach kun je mooi onderwater kijken. Mocht het er te druk zijn of de zee te wild, dan zijn de baaien aan de oostzijde van Kassiopi, zoals Avlaki beach het beste. Met wat geluk zie je een kleurrijke pauwlipvis zwemmen of een monniksvis. Zeeschildpadden ga je hier trouwens niet zien, daarvoor moet je echt naar Kefalonia of Zakynthos. Ook hier kun je een motorbootje huren in bijvoorbeeld Agios Stefanos en zelf een favoriete baai uitzoeken om je anker even uit te gooien.

Afionas en de dubbele baai van Porto Timoni

Snorkelen in heldere zee bij Paleokastritsa op CorfuNou is Porto Timoni de laatste jaren wel erg populair en druk geworden, maar in deze dubbele baai met schitterende kiezelstranden en kraakhelder zeewater kun je zeker mooi snorkelen. Je auto parkeren kan in het bergdorp Afionas en hiervandaan ga je te voet verder naar deze baaien toe. Er zijn geen voorzieningen en draag voor de wandeling vooral goede schoenen. Geen tip op slippers.

Afionas heeft ook een gedeelte aan de kust aan de noordkant van Agios Georgios. Ook een snorkelparadijsje bij de hoge rotsen en rotspartijen in zee. Hier kijk je moeiteloos meters diep in het kristalheldere en azuurblauwe zeewater.

Rustige zee bij Nissaki op Corfu

Nissaki in het noordoosten van Corfu is nog zo’n mooie plek om te snorkelen. Het ligt 14 kilometer ten zuiden van het eerdergenoemde Kassiopi. Denk bij Nissaki voor snorkelen aan Krouzeri beach (zuidzijde), Kaminaki beach en bij het haventje waar bootexcursies vertrekken en aankomen. Bij dit haventje vind je overigens ook een (goede) duikschool. Je auto parkeren kan zeer in de zomer een uitdaging zijn.

Door de ligging waait het bij Nissaki zelden en dat betekent ook vaak een rustige en kraakheldere zee. Prima ingrediënten voor een snorkeldagje. Neem daarbij dat de kust hier rotsachtig is en de stranden zijn bedekt met lichtgekleurde kiezels. Alternatieven voor Nissaki beach zijn Glyfa, Kouloura en Kalami.