Athene bij beste bestemmingen Europa

23 maart 2016 Bas Wanrooij
Athene bij beste bestemmingen Europa in 2016

Athene bij beste bestemmingen Europa – Anafiotika

Athene staat in de top 25 beste bestemmingen in Europa 2016 van TripAdvisor. In het lijstje van de Traveler’s Choice Awards is de Griekse hoofdstad op plaats twaalf geëindigd dit jaar. Vorig jaar stond Athene nog in de top 10 van Europa. Het is de enige Griekse bestemming die in de top 25 van Europa is terug te vinden.

Londen, Istanbul en Parijs zijn gekozen tot de drie beste bestemmingen van Europa in 2016. Wereldwijd voeren Londen, Istanbul en Marrakesh de lijst aan.

Athene, Chania en Imerovigli beste Griekse bestemmingen

Athene is door de notering in de top 25 van Europa ook de best scorende Griekse vakantiebestemming bij bezoekers van TripAdvisor. De stad Chania op Kreta is de nummer twee en Imerovigli op Santorini sluit de Griekse top drie. Rhodos-Stad en Rethymnon zijn twee andere populaire Griekse steden en staan respectievelijk op positie vier en vijf in de Griekse top 10 van 2016.

Mykonos-stad, Naxos, Lindos, Tsilivi en Parga vullen deze top 10 voor Griekenland verder aan. Opvallend is het ontbreken van de dorpen Oia en Fira op Santorini dit jaar. Kreta had vorig jaar nog vier bestemmingen in de Griekse top 10. Chersonissos en Apokoronas zitten dit jaar niet bij de beste 10 Griekse vakantiebestemmingen volgens TripAdvisor.