September favoriet voor vakantie Griekenland

9 april 2015 Bas Wanrooij
September favoriet voor vakantie Griekenland

September Griekenland – kerkje

September is de favoriete reismaand voor Griekenland. In een poll op Griekenland.net brachten 11.233 bezoekers afgelopen maanden hun stem uit. Ze kozen voor de maand, waarin zij het liefste naar Griekenland op vakantie gaan.

September kreeg dit jaar 3.014 stemmen (26,8%). Het is daarmee net als vorig jaar de meest aantrekkelijke maand voor een reis naar de Griekse eilanden of het vasteland. De trend is dat vakanties in deze reismaand steeds korter voor vertrek worden geboekt als last minute.

September in Griekenland rustig en lekker warm

In september is de temperatuur in Griekenland nog erg aangenaam. Overdag stijgt het kwik moeiteloos tot 26 °C en niet ongebruikelijk zelfs door tot 30 °C of hoger. De zee is vrijwel op alle Griekse vakantiebestemmingen warmer dan 22 °C. Een heerlijke temperatuur voor een ontspannen duik. September is bovendien een goede maand voor wandelliefhebbers en rustzoekers om naar Griekenland te reizen.

Mei en juni als alternatieven voor Griekenland

De rustige reismaanden voor de zomer, mei en juni, zijn populair voor een vakantie naar Griekenland. Juni is door 1.905 bezoekers (17,0%) van Griekenland.net gekozen als favoriete reisperiode en mei staat met 1.715 stemmen (15,3%) op de derde plaats. De zee is dan misschien nog wat minder warm in mei en juni, maar de natuur staat op veel Griekse bestemmingen prachtig in bloei.

Zomermaanden juli en augustus in top vijf

Hoewel juli en augustus de drukste reismaanden zijn voor Griekenland, krijgen ze niet de voorkeur van de toerist. Zowel de maand juli als augustus kreeg 11,1% van de stemmen, met een lichte voorkeur voor juli als reisperiode. Deze zomermaanden sluiten de top vijf voor Griekenland af. Opvallend is de hoge score van oktober als reismaand en kreeg 10,9% van het totaal aantal stemmen.