Top 10 QualityCoast scores Griekse bestemmingen

16 december 2013 Bas
Quality Coast scores Griekse bestemmingen

Quality Coast Kefalonia in Griekenland

Momenteel staan er 69 Griekse bestemmingen in de Global Sustainable Tourism Review. Je vindt in deze lijst het antwoord op de vraag hoe groen, schoon en verantwoordelijk je vakantiebestemming is. QualityCoast en Griekenland.net zijn partners en de duurzaamheidsscores van de 10 beste Griekse bestemmingen zijn nu toegevoegd op de site. “Griekenland.net is de eerste partnerwebsite die laat zien hoe groen en duurzaam een bestemming is, als een percentage van wat maximaal haalbaar is. Klik je op de score dan krijg je nog meer informatie op de site van QualityCoast. De Griekse bestemmingen komen er dit jaar erg goed uit!” aldus Albert Salman van QualityCoast.

Een QualityCoast is veel meer dan een Blue Flag Beach.

De lijst met Griekse bestemmingen van QualityCoast wordt het hele jaar door aangepast en uitgebreid. Duurzaamheid is belangrijk in het toerisme en wereldwijd worden er flinke ontwikkelingen gemaakt. Een Blue Flag beach is een keurmerk voor een schoon strand en schoon zwemwater. Een QualityCoast gaat nog een stuk verder en hier wordt ook gekeken of er groene hotels in het gebied zijn, naar de cultuur, het landschap, de onderwaterwereld en het mileu. Voor de Griekofiel een goede reden om te kiezen voor een duurzame Griekse vakantiebestemming.

10 beste QualityCoast scores Griekse bestemmingen

Op dit moment is Ierepetra op Kreta de meest duurzame Griekse vakantiebestemming. De zuidelijkste stad van Europa scoort een duurzaamheidspercentage van 82% en daarmee een gouden QualityCoast Award. Ook Samothraki en Alonissos hebben een QualityCoast Award en staan op de tweede (80%) en derde plaats (76%) in lijst. Athos op Chalkidiki, Naxos, Lindos op Rhodos, lefkas, Kefalonia, Lesbos en Andros zijn de andere bestemmingen in de Griekse top 10 van QualityCoast.