7 mooiste stranden van Kreta

18 juli 2014 Bas

Kreta heeft als grootste eiland van Griekenland natuurlijk talloze stranden. Populaire vakantiebestemmingen als Malia, Chersonissos, Agios Nikolaos en Agia Pelagia hebben georganiseerde stranden, maar het zijn niet de mooiste stranden van Kreta. Welke stranden moet je gezien hebben tijdens je vakantie naar het Griekse eiland. We hebben de 7 mooiste stranden van Kreta op een rijtje gezet.

Balos beach mooiste strand van Kreta

1. Balos beach – De lagune van Balos bij Gramvousa in het noordwesten van Kreta is meer dan een bezoekje waard. Misschien ook het mooiste strand van Griekenland en het aanzicht lijkt eigenlijk eerder een Caribisch dan Mediterraan. Toch is dit echt in Griekenland op het eiland Kreta.

Je kunt naar Balos beach en Gramvousa met een dagexcursie per boot. Het strand is goed georganiseerd en in de zomer erg druk.

Elafonis beach bij mooiste stranden van Kreta2. Elafonisi – Het is eigenlijk de naam van het eilandje voor de kust. Het zandstrand is wit van kleur, soms een beetje roze van de schelpen, en tot aan het eiland Elafonisi niet dieper dan 1,50 meter. Al jaren staat Elafonissi in de top vijf stranden van Europa en top 25 stranden ter wereld en niet voor niets.

Het strand ligt in het zuidwesten van Kreta op ongeveer 75 kilometer van de stad Chania en is eenvoudig te bereiken met de auto.

Falasarna een van de mooiste stranden van Kreta3. Falasarna – Een prachtig langgerekt zandstrand in het noordwesten van Kreta. Niet ver van Balos beach en Chania vandaan. Langs het strand is enige duinvorming en de kleuren van het zeewater zijn bij Falassarna prachtig turkooizen. Het zandstrand is eenvoudig te bereiken vanuit Chania.

Falasarna is een kindvriendelijk strand en de zeebodem loopt (zeer) geleidelijk af. Net als zoveel stranden in de top ook een Blue Flag beach.

Chrissi een van de mooiste stranden van Kreta4. Chrissi eiland – Op Chrissi eiland, ten zuiden van de stad Ierapetra, sta je op het zuidelijkste stukje van Europa. Het eiland oogt tropisch met hagelwitte zandstranden en de zee kleurt in de mooiste tinten blauw. Een dagexcursie kun je naar Chrissi maken vanuit de haven van Ierapetra.

De boottocht is zo’n 16 kilometer en duurt een uurtje. Vanaf mei gaan dagelijks de bootjes naar het eiland Chrissi met toeristen. Het is een populaire dagtocht.

Vai beach op Kreta5. Vai beach – Het beroemde strand van “Bounty” reclames uit de jaren 80 is Vai beach in het noordoosten van het eiland Kreta. Het palmenbos grenst aan het strand en is een beschermd natuurgebied. De palmbomen geven het strand en de baai een exotische aanblik. Vai beach kun je gemakkelijk bereiken vanuit de stad Sitia georganiseerd of op eigen houtje.

Het populaire strand ligt op 25 kilometer ten oosten van de havenplaats Sitia.

Preveli beach bij de mooiste van Kreta6. Preveli beach – Het strand van Preveli zelf is misschien het mooiste strand. Het aangrenzende palmenbos met riviertje en de steile rotswanden maken het totaalplaatje erg bijzonder en bovendien erg fraai. Bij de parkeerplaats heb je een mooi panaroma overzicht.

Preveli beach ligt in het zuiden van het departement Rethymnon op Kreta aan de zuidkust van het Griekse eiland. Preveli is goed te bereiken en ligt op 110 kilometer ten zuidwesten van Heraklion.

Matala beach op Kreta bij de mooiste stranden7. Matala beach – In de zandrotsen van Matala beach zie je nog steeds de grotten, waar de hippies in de jaren zeventig en tachtig hun vakantie deels doorbrachten. Het strand hier is mooi en jaarlijks vind hier tegenwoordig een groot festival plaats. Een bijkomend voordeel van het strand is het gezellige dorpje met alle voorzieningen voor een geslaagde vakantie.

Matala beach ligt op 75 kilometer ten zuiden van de stad Heraklion.