Op vakantie naar Kefalonia

1 juni 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Kefalonia

Op vakantie naar Kefalonia – Petani beach

Kefalonia is het grootste eiland van de Griekse Ionische archipel. Nog niet zo toeristisch ontwikkelt als Corfu en Zakynthos en ligt op nog geen drie uur vliegen van Schiphol. Lassi en Skala zijn de drukste badplaatsen met alle voorzieningen voor de moderne toerist. Fiskardo en Assos scharen zich bij de meest pittoreske kustplaatsjes van het Griekse eiland.

In het voor- en najaar ook een vakantiebestemming voor wandelaars. De wandelroutes liggen verspreid over het eiland en staan goed aangegeven.

De mooiste stranden van Kefalonia

Een vakantie naar Kefalonia is ook voor strandliefhebbers een tip. Myrtos beach staat hoog in de top 10 van mooiste stranden van Griekenland, maar ook Petani, Antisamos, Makris Gialos en Emblissi beach zijn schitterend. De baaitjes langs de zuidkust herbergen kleinere fraaie stranden. Skala, in het zuidoosten, heeft het langste zandstrand van Kefalonia. Een huurauto is een must om de stranden en het eiland te ontdekken.

In april kan het overdag al zeer aangenaam zijn met temperaturen oplopend tot 20 of zelfs 25 graden. De maanden hierna, richting de zomer, stijgt het kwik overdag alleen maar verder. ’s Nachts nog wat fris, maar in juli en augustus eerder zwoel. In het najaar een warme zee en vaak prachtig nazomerweer. Nog even opladen voor de winter in Nederland.

Proef het echte Kefalonia

Mooie baai tijdens vakantie naar Kefalonia

Op vakantie naar Kefalonia – Porto Atheras

Proef de lokale gastronomie in bijvoorbeeld de biologische boerderij van En Kefallinia bij Argostoli. Een luxe uitstraling met zeer schappelijke prijzen en gerechten gemaakt met ingrediënten uit eigen tuin. Of de Robola wijnen van de gelijknamige inheemse druivensoort, het zuivere Kefalonia bier en het snoepgoed van Voskopoula. Ambachtelijke producten en gemaakt met passie en trots.

Op vakantie naar Kefalonia kun je georganiseerd met een pakketreis, maar ook zelf een vliegticket en accommodatie boeken behoren tot de mogelijkheden om te reizen. Vanaf Schiphol vertrekken van april tot en met oktober naar de luchthaven van Argostoli rechtstreekse vluchten. Aanbiedingen en lastminute vakanties naar Kefalonia zijn er zeker in het voor- en naseizoen genoeg te vinden.