Zes Griekse stranden in top 25 van Europa

19 februari 2016 Bas Wanrooij
Zes Griekse stranden bij beste 25 van Europa Elafonisi Kreta

Zes Griekse stranden top 25 van Europa – Elafonisi

Stranden in Griekenland zijn mooi en worden vaak geroemd door magazines, bloggers en journalisten. In de top 25 van beste stranden ter wereld van Tripadvisor voor 2016 staat Elafonisi op Kreta op plaats veertien. Het bekroonde natuurgebied in het zuidwesten van het grootste Griekse eiland mag zich het beste strand van Griekenland noemen volgens bezoekers van de beoordelingensite. Net als vorig jaar, toen is Elafonisi beach ook al gekozen tot het mooiste strand van Griekenland in de TripAdvisor Traveler’s Choice Awards.

Zes Griekse stranden bij beste van Europa

In de top 25 van beste stranden van Europa staan zes Griekse stranden genoteerd. Elafonisi beach op plaats twee, Porto Limnionas op Zakynthos vinden we terug op de zevende plaats, Balos beach op Kreta op plaats elf, St Paul’s Bay bij Lindos op Rhodos op plaats twaalf, Sarakiniko beach op Milos op plaats dertien en Egremni beach op Lefkas op de vijftiende plaats.

Opvallend is de (hoge) notering van Porto Limnionas op Zakynthos. Een prachtige kuststrook met rotspartijen en kraakhelder zeewater, maar het heeft eigenlijk geen strand. Ja, een heel klein kiezelstrookje. Shipwreck beach (Navagio) ligt dan meer voor de hand, maar komt niet in de top 25 van Europa voor.

De krijtrotsen bij Egremni beach zijn tijdens de (zware) aardbeving in 2015 grotendeels ingestort. Inmiddels is een groot deel van het strand hersteld, echter is de toegangsweg naar het strand nog niet voltooid. Als je het strand dit jaar wilt bezoeken kan dat per boot.

Geen Porto Katsiki, Simos beach en Myrtos in top 25 van Europa

Wat ook opvalt is dat diverse populaire en fraaie Griekse stranden geen notering in de wereld- of Europese lijst hebben. Porto Katsiki op Lefkas bijvoorbeeld of Myrtos beach op Kefalonia. Maar ook Voidokilia beach en Simos beach op de Peloponnesos. Of Voutoumi beach op Anti Paxos.