Bijzondere reizen naar Griekenland

15 maart 2018 Bas Wanrooij

Bijzondere reizen naar GriekenlandZoek je een vakantie naar Griekenland die bijzonder en weer eens heel wat anders is? Stefanos’ bijzondere reizen zijn samengesteld door Stéfanos Stefánou, oprichter en eigenaar van Ross Holidays, en vakanties die hij altijd al heeft willen maken of al heeft gemaakt en hem zijn bijgebleven. Het zijn combinaties van verschillende vakantiebestemmingen in Griekenland, misschien niet voor de hand liggend, maar wel mooi en uitdagend. Een ongelimiteerd concept, waar ook steeds weer nieuwe bijzondere reizen aan worden toegevoegd.

Combineer Lefkas met Epirus en Pilion

Je vliegt rechtstreeks op de luchthaven van Preveza bij het Ionische eiland Lefkas. Hier start je vakantie, waarin je drie totaal verschillende gezichten ziet. Met een huurauto ontdek je het groene Griekse eiland Lefkada en rijd je vervolgens langs de kust via Parga naar de streek Zagoria met 46 authentieke bergdorpen, zoals Monodendri, Papingo, Vitsa, Tsepelovo en Kipi. Bekijk de Vikos kloof, de diepste kloof ter wereld, hoog vanaf de rotsen en maak prachtige wandelingen door de natuur. Je rijdt met de auto door naar de kloosters van Meteora, UNESCO werelderfgoed, om enkele te bezoeken en te bezichtigen. Hier liep o.a. Roger Moore in 1980, als James Bond in de film For your eyes only, in het Agia Triada klooster rond.

Het Plastira meer ligt in het hart van Griekenland en is een gebied waar de Grieken graag gaan wandelen. Een mooie stop om te genieten van de natuur. Op het schiereiland Pilion kun je vervolgens een week verblijven. In de kustplaatsjes, zoals Kala Nera en Afissos is het altijd gezellig. De bergdorpen Makrinitsa, Milies, Vizitsa en Tsagarada zijn interessant om te bezoeken, maar bezoek ook de fraaie Egeïsche oostkust met haar talloze stranden en het nog ongerepte zuiden van Pilion. Vanaf het vliegveld van de stad Volos vlieg je weer terug naar Amsterdam.

12 bijzondere reizen naar Griekenland

Momenteel zijn er 12 bijzondere reizen door Stéfanos samengesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van West-Kreta in combinatie met Kythira of Kea met Athene en de streek Argolis op de Peloponnesos. Het brengt je op ideeën en uiteraard kun je zelf tijdens je vakantie in Griekenland je eigen creaties maken en uitvoeren. We zijn benieuwd naar jullie bijzondere reizen over de Griekse eilanden en het vasteland.