Combineer Lefkas en Paxos

18 juli 2017 Bas Wanrooij
Combineer Lefkas en Paxos Agiofili beach

Lefkas en Paxos – Agiofili beach Lefkas

Het combineren van meerdere eilanden of bestemmingen tijdens je vakantie in Griekenland is meer mogelijk dan je wellicht zult denken. De Griekse eilanden zijn onderling vaak verbonden met één of meerdere veerdiensten en zelfs een binnenlandse vlucht behoort tot de mogelijkheden.

Een combinatie van Lefkas en Paxos, twee Ionische eilanden, is een interessante optie. Lefkas heeft bijvoorbeeld schitterende stranden en Paxos gezellige en pittoreske kustplaatsjes. De luchthaven van Preveza kan voor beide vakantiebestemmingen worden gebruikt.

Op Lefkas vind je de mooiste stranden en prachtige natuur

Lefkas, ook wel Lefkada genoemd, is mede door de grote en moderne jachthaven populair bij zeilers. In de hoofdstad is het dan ook zeker ’s avonds in de zomermaanden erg gezellig. Langs de westkust liggen de mooiste stranden van het Ionische eiland. Je hebt als toerist tal van opties voor een dagje zon, zee en strand. Porto Katsiki is het bekendste strand van Lefkas, maar Kathisma, Egremni, Milos en Agios Ioannis zijn meer dan prima alternatieven. In het zuiden bij Vassiliki ligt het schitterende Agiofili beach en een tip om te bezoeken tijdens je vakantie.

In de groene binnenlanden kun je mooie wandelingen maken en relaxen op een terrasje in de schaduw van grote platanen in het bergdorp Karya. Of wat dacht je van de natuurlijke watervallen bij Nidri? Het kustplaatsje Sivota is pittoresk en op de gezellige terrasjes van de tavernes en restaurants staat altijd verse vis op het menu.

Paxos is gezellig en pittoresk

Combineer Lefkas en Paxos Voutoumi beach

Combineer Lefkas en Paxos – Voutoumi Anti Paxos

Paxos is een kleiner eiland en ligt tussen Corfu en Lefkas in. Met een boot vanuit Parga kun je een georganiseerde dagtocht maken naar zowel Paxos als Anti Paxos. Mogelijkheid is om één of meerdere dagen in Gaios, hoofdstadje van Paxos, te verblijven. Vanuit Lefkas-stad is het anderhalf uur rijden naar Parga en de weg ernaartoe is prima. Andere optie is, zelfs met een huurauto, om de veerboot te nemen vanuit de havenplaats Igoumenitsa.

De pittoreske havenplaatsjes als Gaios, Loggos en Lakka zijn een bezoekje waard tijdens je vakantie. een andere tip is een boottochtje rondom het eiland en naar de schitterende stranden van Vrika en Voutoumi op het kleine eiland Anti Paxos.