Kreta bij beste bestemmingen ter wereld

24 maart 2017 Bas Wanrooij
Kreta bij beste bestemmingen ter wereld

Kreta bij beste bestemmingen – uitzicht op Loutro

Kreta hoort bij de tien beste vakantiebestemmingen ter wereld in 2017 volgens bezoekers van TripAdvisor. Het Griekse eiland eindigde dit jaar op de zesde plaats in de top 25 en is daarmee de enige Griekse notering in deze prestigieuze lijst van de reiswebsite. Al eerder dit jaar scoorde Kreta met Elafonisi beach (plaats 9) bij de verkiezing van de 25 beste stranden ter wereld.

Bali in Indonesië is gekozen tot beste bestemming ter wereld in 2017, met Londen en Parijs op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Kreta, Santorini en Rhodos bij beste van Europa

In de Europese lijst van beste bestemmingen dit jaar heeft, niet verwonderlijk, Kreta de beste Griekse positionering. Het grootste Griekse eiland staat op de vierde plaats na de steden Londen, Parijs en Rome. Andere Griekse vakantiebestemmingen in deze top 25 van Europa zijn Santorini (16) en Rhodos (18). In deze jaarlijks terugkerende top 25 veel steden, maar opvallend genoeg geen notering voor Athene of Thessaloniki.

Kreta als vakantiebestemming

Kreta heeft voor iedereen wel iets te bieden en kan eigenlijk het hele jaar door wel voor een lange of korte vakantie. Niet alleen de populaire badplaatsen als Chersonissos, Malia, Chania en Rethymnon trekken veel toeristen, maar ook juist de kleinere of minder drukke bestemmingen zijn in trek. In het oosten is de streek rondom Sitia een mogelijkheid en in het zuiden bij Mirtos of Plakias. Wandelen kun je prima in het voor- en naseizoen met de 18 kilometer lange Samaria kloof als grote uitdaging. Met de vele fraaie stranden zoals Balos beach, Elafonisi, Falassarna en Glyka Nera is Kreta ook een echte bestemming voor een strandvakantie.