Autorondreis Peloponessos

26 januari 2018 Bas Wanrooij

Autorondreis PeloponnesosDe Peloponnesos is ruim 21.000 km2 groot en zonder huurauto kun je het hele gebied (bijna) niet ontdekken. Je rondreis begint op de luchthaven van Athene of Kalamata. Als je vanaf Athene start, voordeliger en veel meer vluchten, rijd je via het Kanaal van Korinthe naar de voormalig Griekse hoofdstad Nafplion. Het sfeervolle Nafplion, met haar hooggelegen Venetiaanse fort, is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan klassieke bezienswaardigheden op het schiereiland, zoals Epidaurus en Mycenae. ’s Avonds is het genieten op een terrasje aan de boulevard en slenteren door de winkelstraatjes in het gezellige centrum van deze stad.

Genieten in Nafplion

Na een bezoek aan Nafplion, een tip om één of twee dagen te verblijven, rijd je verder naar het zuiden van de Peloponnesos, in de richting van het Taigetosgebergte met de laat-Byzantijnse stad Mystras als doel. Maak hier een wandeling door de prachtige middeleeuwse ruïnes, omgeven door cipressen, met een rijkdom aan fresco’s en andere kunstschatten. Neem voor je bezoek aan de uitgestrekte site van Mystras voldoende de tijd. Er valt hier een hoog te zien en je moet soms wel een wandelingetje maken.

Via het gezellige havenplaatsje Gytheio, wat zeker een bezoekje waard is, kom je in het prachtige landschap van de Mani. De imposante stenen torens en gebouwen gemaakt van lokaal gesteente sieren hier dorpjes, zoals Areopoli, Limeni en Vathia. Een rondvaart door de druipsteengrotten van Diros mag niet ontbreken tijdens je autorondreis door de Peloponnesos.

Op de fiets door Kalamata

Via de gezellige kustplaatsen Agios Nikolaos, Stoupa en Kardamili kom je uit in de stad Kalamata. Net als op het eiland Kos kun je hier met de fiets de stad ontdekken. De fietspaden lopen langs de boulevard en dwars door het centrum van deze stad heen. Golfliefhebbers kunnen nog een dagje rijden naar wereldcourses van Costa Navarino. Hier vind je de beste golfbanen van Griekenland. Stops onderweg in Koroni, Methoni en Pylos behoren tot de mogelijkheden en vergeet het prachtige strand van Voidakilia niet om even te relaxen. Je huurauto laat je achter op de luchthaven bij Kalamata en vervolgens vlieg je hiervandaan weer terug naar Nederland. Een andere mogelijkheid is om via de nieuwe snelweg in twee uur tijd weer terug te rijden van het vliegveld van Athene.